Ja està tot a punt per al Mobile World Congress 2021, que torna a Barcelona després que l’any passat es cancel·lés per la pandèmia. El lema de l’edició d’aquest estiu és “Connected impact” i comptarà amb més de 600 ponents de sectors com la telefonia mòbil, el núvol sanitari o les finances.

Mobile World Congress 2021

Un any més, el Mercat de la Boqueria ha acollit l’acte inaugural de l’esdeveniment. Es tracta d’un dinar que ha comptat amb l’assistència de prop de 150 representants de l’ecosistema digital i emprenedor. També han participat en l’acte els màxims responsables del MWC, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

El 28 de juny, l’estrena oficial

El Mobile tornarà a la Fira de Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol, però aquest diumenge ja començarà a escalfar motors. A la tarda es farà el viatge inaugural del primer corredor ferroviari 5G, una infraestructura pionera.

A la nit, se’n farà el sopar inaugural. Hi assistiran el rei Felip VI, els presidents del Govern i de la Generalitat, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, i les alcaldesses de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat, Ada Colau i Núria Marín. Els CDR han convocat a la mateixa hora una manifestació de protesta.

Torna el MWC, però amb mesures

Carlos Grau, CEO de la Mobile World Capital Barcelona, ha assegurat que el fet que el certamen torni a la ciutat és una bona notícia: “El fet que ens puguem tornar a reunir al Mobile Lunch és una gran alegria després de l’any que hem passat. Barcelona tornarà a ser el centre de totes les mirades”.

Els organitzadors preveuen que unes 30.000 persones assistiran a l’esdeveniment, menys del que esperaven inicialment. Caldrà garantir que els assistents que entrin al MWC 2021 no tinguin covid, mantenir la distància de seguretat i incrementar el personal mèdic a les instal·lacions. A més, tots els participants hauran d’anar amb una mascareta FFP2.