La Mercè de les distàncies, la mascareta i la reserva prèvia ha mobilitzat aquest dijous al matí als barcelonins que, tot i la covid-19, no han volgut renunciar a participar de la festa. Al Parc de la Ciutadella, on es concentren bona part dels actes del Mercè Arts de Carrer, els espectadors han començat a fer cua a quarts d’onze per accedir als primer espectacles.

Per cada escenari, una entrada del parc on validar la reserva feta per internet. Per exemple, per veure la dansa extravagant d’Adrián Schvarzstein i Jurate Sirvyte-Rukstele o els ballarins d’altura al so de la música electrònica de Sacude.

Uns animadors vestits d’hostes s’han encarregat, amb un toc d’humor, d’acomodar els grups a les cadires, distanciats els uns dels altres. També un informador recordava, amb un cartell, la necessitat de distanciar-se. “Hem pogut reservar espectacles per cada matí i ja tenim moltes activitats programades”, explica una família.

Un informador amb un cartell de distància a la Mercè 2020

Alguns barcelonins que han accedit aquest matí a la Ciutadella, però, lamenten la impossibilitat de moure’s amb llibertat d’escenari en escenari: “L’any passat hi havia jocs per tot el parc, i aquest any és una mica trist”. D’altres agraeixen la programació cultural “de qualitat” i fins i tot es prenen amb humor les indicacions: “Hi ha un parell d’actors que van marcant cercles a terra per recordar la necessitat de no formar aglomeracions, i m’ha semblat divertit”.

Al passeig de Pujades a mig matí s’hi han agrupat famílies per veure, des de la tanca, un dels espectacles infantils programats que ja tenia totes les localitats plenes, mentre que en d’altres espais han quedat cadires buides.

Espectadors que es fan enrere

A la Casa de l’Aigua, a la Trinitat Nova, aquest matí s’ha donat el tret de sortida del festival Barcelona Acció Musical. Una arrencada a mig gas per un concert del cantautor Víctor Herrero que tenia l’aforament complet des de feia dies. A l’hora de la veritat, però, més de la meitat d’espectadors no s’hi han presentat i han quedat cadires buides.

Concert amb cadires buides

La Mercè des de la distància

Mentrestant, al passeig de Lluís Companys, un punt on anys enrere s’hi instal·lava un escenari, moltes famílies han passejat amunt i avall alienes a les activitats programades: “Hem preferit sortir a donar una volta amb patins, aquest any passem de les aglomeracions”.

Més Mercè 2020