La patronal Apartur ha posat a disposició del personal sanitari dels principals centres mèdics de la ciutat 170 apartaments d’ús turístic de manera gratuïta. El president d’Apartur, Ignacio Alcántara, reconeix que la mesura pretén que tots els professionals mèdics que ho requereixin disposin “d’un allotjament aïllat de la seva família i a prop de l’hospital on poder descansar en condicions”.  Per a Alcántara, amb la cessió es facilita el dia a dia dels metges i infermers però també “s’ajuda a frenar la cadena de contagi del coronavirus.

 

Pisos propers als quatre hospitals de referència de la ciutat

Els 170 allotjaments estan situats a prop dels quatre hospitals de referència de Barcelona: el Clínic, l’Hospital del Mar, Sant Pau i la Vall d’Hebron i disposen d’un total de 350 habitacions. Des de la patronal asseguren que l’objectiu és ara augmentar aquest bossa de pisos i, per això, han fet una crida a tots els seus associats perquè ofereixin gratuïtament més allotjaments.

 

L’oferiment d’aquest pisos és una altra de les mesures que la patronal del pisos turístics ha fet en els últims dies per col·laborar en la crisi del coronavirus. De fet, la setmana passada ja va anunciar la cessió de fins a 200 pisos turístics a l’Ajuntament per allotjar persones vulnerables. En aquest cas, la patronal va fixar un preu de lloguer inferior a l’habitual per aquests immobles.