teclat internet
El director operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, ha reconegut aquest diumenge que la unitat de ciberdelinqüència del cos ha detectat “un enviament massiu de correus electrònics falsos en què el remitent es feia passar per una oficina de Correus”.  En la valoració diària de la feina de la policia en la lluita contra el coronavirus, González ha concretat que en tots els correus es facilitava punxar un enllaç “que simulava iniciar el procés de recollida d’un paquet” tot i que l’objectiu real era accedir a les dades personals i bancàries dels destinataris per a usos fraudulents.  En aquest sentit, ha recomanat als ciutadans no obrir cap correu o enllaç que provingui d’adreces poc conegudes.

Increment de les notícies falses

El cap de la Policia Nacional ha reconegut que la declaració de l’estat d’alarma ha afavorit la proliferació de notícies falses que parlen -sobretot- de remeis casolans per curar o prevenir la covid-19. González ha alertat que en la major part dels casos es tracta d’informació falsa que busca crear alarma i que els consells poden fins i tot ser perjudicials per a la salut. És per això que ha recordat que cal seguir sempre fonts oficials.

 

 

No és el primer ciberfrau que ha destapat la Policia Nacional en els dies que fa que dura el confinament, aquesta setmana ja va alertar de la compra massiva de dominis relacionats amb el coronavirus per cometre frau. A més, el cos ha fet pública una guia perquè els usuaris de la xarxa aprenguin a detectar les notícies falses.