Pisos turístics anunciats a internet

La patronal Apartur cedirà a l’Ajuntament i a la Generalitat 200 pisos turístics perquè s’hi puguin confinar persones vulnerables. Davant la crisi oberta pel coronavirus i la baixada de la demanda d’aquest tipus d’allotjament, la patronal ha decidit posar els pisos a disposició de l’Ajuntament a un preu inferior a l’habitual. Segons ha assegurat a betevé el president de l’entitat, Enrique Alcántara, algunes despeses d’aquests apartaments com les relacionades amb la neteja aniran a càrrec de les empreses col·laboradores d’Apartur.

Prioritat a les víctimes de violència masclista

Aquests pisos es destinaran principalment a víctimes de la violència masclista i a famílies refugiades que fins ara estaven en equipaments municipals de manera provisional. Segons Alcántara, l’Ajuntament s’ha mostrat molt interessat en aquesta cessió i assegura que encara no s’han determinat quins són els pisos que s’acabaran cedint. “Només han demanat que siguin pisos que estiguin llestos per entrar-hi a viure i això és el que cedirem”, ha assegurat Alcántara.

Segons Apartur, molts dels pisos que tenen estan buits, però també n’hi ha d’altres que estan ocupats per turistes que encara no poden sortir de Barcelona o que, fins ara, estaven allotjats en hotels però els estant fent fora. Aquests clients estan pagant l’allotjament a preus molt baixos ja que —segons ha assegurat Alcántara— ara el que es vol és només cobrir despeses, “ningú pensa a fer negoci”, ha dit.

Un sector molt castigat per la crisi del coronavirus

Alcántara ha assegurat que el sector turísctic està fent un esforç per col·laborar en tot el que sigui possible en aquesta crisi i s’ha mostrat preocupat per com quedaran les empreses del sector un cop hagin passat les restriccions i el confinament: “Ja veurem com queda el sector i quines empreses queden”, ha assegurat.