Dos nens a la llar d'infants d'Els Minairons

(ACN) El Procicat ha aprovat un document de modificació del pla de reobertura dels centres educatius del Departament d’Educació, aprovat el 20 de maig. Una de les novetats és que les llars d’infants podran oferir el servei de menjador a la fase 2 de desescalada pel coronavirus si la titularitat considera que “pot garantir l’acompliment de les mesures sanitàries establertes”.

El text estableix una separació mínima d’un metre entre infants al menjador. En taules grans s’haurà de deixar una cadira de separació de manera que cada nen no tingui cap altre infant al davant ni als costats. Afegeix que per raons d’espai, “pot ser convenient fer els àpats per torns“. A més, apunta que caldrà netejar i desinfectar les taules després de cada àpat i l’espai de menjador un mínim d’un cop al dia.

S’amplia a 10 alumnes per grup en fase 3

El document aprovat pel Procicat també amplia els alumnes màxims per grup en el primer cicle d’educació infantil. Dels cinc alumnes permesos en fase 2 es passa a 10 alumnes quan el territori estigui en fase 3. També introdueix que per als infants d’un a sis anys es procurarà planificar les activitats atenent als criteris de mantenir les distàncies físiques “en la mesura del possible”.

El text també recull que serà “altament recomanable” tenir el calendari vacunal al dia però “es donarà per bona” la documentació presentada quan es va fer la matrícula.