Amb aquest requeriment, l’Ajuntament hauria de tenir més fàcil poder verificar quins allotjaments compleixen la llei i enxampar els que no ho fan. Airbnb ha anunciat aquest dilluns en un comunicat el llançament de l’eina tecnològica que vol “ajudar els amfitrions a seguir les normes locals de turisme a Barcelona i Catalunya” alhora que pretén facilitar a l’Ajuntament “la identificació dels mals actors”.

A partir d’ara, en el formulari de registre a la plataforma l’amfitrió haurà d’indicar si el seu pis ha d’estar registrat per llei o no. També se li recordarà quina és la normativa local de turisme i se li enviaran les preguntes freqüents. Per completar la inscripció, caldrà donar el consentiment per compartir algunes dades amb les autoritats locals.

Airbnb va accedir l’estiu passat a col·laborar amb l’Ajuntament i suprimir els anuncis d’allotjaments sense llicència. Des de llavors, se n’han eliminat 2.500. L’empresa assegura que continua revisant la llista de mals actors potencials identificats per l’Ajuntament.