El Saló del Manga 2018 ha obert les portes de la 24a edició amb totes les entrades exhaurides els quatre dies del saló per als amants de l’anime a Barcelona. De l’1 al 4 de novembre, el recinte firal de Montjuïc s’omple de novetats de 9 a 20 h. Hi ha previstes conferències, exposicions, signatures d’autors i diversos tallers.

La presència de convidats internacionals també és un dels plats forts del certamen. Entre ells, hi assistirà Masaki Satô, director i animador dels animes de ‘Bola de drac’ i ‘Bola de drac Z’A més, a la sala de cinema projecta pel·lícules dirigides per Isao Takahata, un tribut a un dels directors més importants del gènere que va morir el mes d’abril passat.

Saló Manga 2018

Com visitar el Saló del Manga si no has comprat l’entrada

Les entrades s’han esgotat durant la nit de dimecres a dijous i, malgrat que es troben exhaurides, si els visitants que són a dins el recinte firal de Montjuïc decideixen sortir-ne, com que no podrien tornar a entrar, donarien la possibilitat a l’organització d’obrir les taquilles i vendre noves entrades. Malgrat tot, aquests dies no s’han acabat obrint les taquilles.

L’entrada general val 11 euros. Així i tot, també existeix l’entrada amb descompte per a titulars de Carnet Jove, Targeta Rosa i majors de 65 anys, que és de 9 €. L’abonament de quatre dies valia 33 euros. Per a menors de quatre anys (nascuts a partir del 05/11/2014), l’accés és gratuït.

Principals novetats del Saló del Manga 2018

Un dels plats forts del saló és una exposició única a Europa: “Llenguatge, objectes i bèsties” mostra 130 originals de diversos manga. És una activitat que, per primera vegada, ha sortit del Japó i se centra en obres guardonades en el Japan Media Arts Festival.

En aquesta edició, s’estrena el Japan Experience, un espai que pretén oferir un seguit d’activitats que reflecteixen la passió per tot el que arriba del Japó. Hi destaca la presència dels esports i la combinació de la cultura tradicional i moderna japoneses. El festival, coincidint amb els Jocs Olímpics del 2020 de Tòquio, es vol centrar en la relació que existeix entre el manga, l’anime i l’esport, sobretot el beisbol i el futbol.

Els usuaris podran aprendre japonès en un taller de cal·ligrafia, que s’ensenyarà a escriure el nom, i també poder dir les primeres paraules en aquest idioma.

cosplay-salo-manga-2018

Un altre dels canvis d’aquesta edició estarà relacionat amb l’espai de gastronomia japonesa. Als matins s’impartiran classes de cuina nipona obertes a la participació activa. Es volen fer tallers eminentment pràctics per elaborar diferents creacions culinàries, com pizza japonesa, fideus, boletes d’arròs farcides o aperitius. I a la tarda es duran a terme xous culinaris.

També hi ha concursos de cosplay, en què els participants es posen a la pell d’un personatge de manga o videojoc, vestint amb la seva roba i imitant-ne la personalitat. A més, el saló torna a oferir actuacions musicals i exhibicions relacionades amb la cultura japonesa. En la 24a edició es presenten dos nous concursos: l’Idol Contest i el K-Pop.

I els més petits poden gaudir del Manga Kids, pensat per a nens d’entre cinc i 12 anys. Es tracta d’un espai lúdic i familiar en el qual es poden aprendre tècniques de dibuix, guió i disseny, així com crear un manga propi.

Com s’hi arriba?

El Saló del Manga se celebra a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, en els pavellons 1, 2, 2.1, 3.1, 4 i 5 i a la plaça de l’Univers de la Fira de Barcelona, que ocupen 75.000 metres quadrats.

S’hi pot arribar amb metro amb la línia 1 i 3 a la parada Espanya, amb autobús amb les línies D20, H12, V7, 9, 13, 27, 37, 50, 65, 79, 91, 109, 150 i 165, i amb ferrocarrils amb les línies S8, S33, R6, R5 i S4.

La robòtica va marcar l’edició del 2017

L’any passat, el Saló es va dedicar a la robòtica. Els usuaris tenien un espai interactiu amb l’objectiu d’aconseguir dibuixos i petites peces musicals que no estaven programades. D’altra banda, el certament del 2017 va destacar per la tranquil·litat en els accessos a la Fira de Barcelona i perquè no hi van haver cues.

L’edició va tenir 148.000 visitants, més de 200 expositors, una vintena de convidats internacionals i 11 exposicions.