Els visualitzadors i inspectors de l’Ajuntament han detectat 2.500 pisos turístics il·legals més anunciats a la plataforma Airbnb. Fonts de l’empresa han assegurat que aquests anuncis ja s’han eliminat després de la petició del consistori. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha demanat a les portes de l’estiu que “d’una vegada per totes Airbnb no permeti anunciar pisos il·legals a la seva web”. A més, Sanz ha explicat que l’Ajuntament obrirà sancions contra els propietaris dels allotjaments.

Després que Airbnb s’avingués a col·laborar amb l’Ajuntament per frenar l’oferta de pisos turístics il·legals, els inspectors municipals n’han detectat 2.577 més anunciats a la plataforma de lloguer d’allotjaments. Segons Janet Sanz, aquest dimecres l’executiu s’ha reunit amb la plataforma perquè elimini les publicacions i, en un comunicat, Airbnb ha assegurat que “s’han eliminat més de 2.500 anuncis de la plataforma”.

Més enllà d’aquests anuncis, Sanz ha demanat a Airbnb que treballi per erradicar-ne els que no tenen llicència abans de l’estiu: “Que aquest compromís que vol tenir amb Barcelona es materialitzi deixant a zero els pisos il·legals”. Segons la tinenta d’alcalde, els representants de l’empresa han explicat que estan treballant en una eina informàtica que compliqui la publicació de pisos sense llicència. Sanz ha dit que la setmana vinent es farà públic en què consisteix aquesta eina.