josep sanchez llibre

(ACN) Foment del Treball ha proclamat aquest dilluns Josep Sánchez Llibre nou president de la patronal en una assemblea electoral en la qual no han fet falta votacions per l’absència de candidatures alternatives. El vicepresident de Conservas Dani i exdiputat d’Unió succeeix Joaquim Gay de Montellà al capdavant de la principal organització empresarial de Catalunya i començarà dimarts un mandat de quatre anys en els quals s’ha compromès a treballar “intensament” per “facilitar el retorn de les nostres empreses que han marxat de Catalunya”. Sánchez Llibre també ha assegurat que treballarà per “construir espais de diàleg i distensió” i que impulsarà “canvis profunds” en l’organització.

“Tot i sabent que no és una tasca gens fàcil, si algú ho pot intentar som nosaltres mirant de construir espais de diàleg i distensió que en facilitin el retorn”, ha dit Sánchez Llibre sobre les companyies que van canviar de domicili social per raons polítiques. De fet, el president entrant de Foment del Treball ha assegurat que ja han començat a treballar amb aquest objectiu “des de fa uns dies” per intentar que “ben aviat alguna de les companyies que ha marxat doni el pas per tornar al nostre país, a Catalunya”.

Sánchez Llibre ha esmentat el moment de “canvis socials, econòmics i polítics importants” amb “incerteses” com les polítiques de Trump, el Brexit o l’arribada de Bolsonaro al Brasil en l’àmbit internacional i “la situació al nostre país”. “Hem d’estar a l’altura de la nostra responsabilitat, en defensa de la nostra economia treballant amb la unitat i la fermesa que siguin necessàries, però sense entrar en debats que no ens incumbeixen”, ha dit el nou president de Foment del Treball.

“Influir més i millor”

El president entrant de la patronal ha expressat la voluntat “d’influir més i millor” als grups parlamentaris i als governs català, espanyol i de Barcelona com també en l’àmbit europeu amb l’objectiu de “defensar l’activitat i el progrés de les nostres empreses”. En aquest sentit, crearà un departament de relacions amb les administracions públiques. Sánchez Llibre també ha dit que Foment continuarà “posant l’accent català a la CEOE” per tenir veu en la “política econòmica espanyola”.

El nou president de Foment del Treball ha fixat com a línies de treball la configuració d’un nou marc de segona oportunitat per “aprofundir en el salvament d’empreses”. També ha explicat que vol plantejar “una rebaixa dels costos energètics” amb la modificació de la tarifa elèctrica mitjançant un canvi de “llindar del que es considera alta tensió per corregir els sobrecostos pel que fa a grans consumidors”. Entre d’altres mesures que vol desenvolupar durant el mandat, Sánchez Llibre ha esmentat la promoció d’un “think tank” econòmic i empresarial o promoure la celebració del Dia de l’Empresari.

Relació amb Pimec i Cecot

Sánchez Llibre ha demanat “unitat” en el si de la patronal catalana de les grans empreses. Concretament, per “afrontar la defensa de la nostra quota de representativitat amb el contenciós que tenim amb Pimec” que ha de fixar el repartiment de la representació de les patronals en òrgans institucionals. Sobre el conflicte amb la patronal vallesana Cecot, expulsada temporalment de Foment, el nou president ha dit que vol que es “reincorpori” sempre amb el respecte a les “normes internes” de la patronal.

Sobre l’organització de Foment del Treball, Sánchez Llibre ha assegurat que impulsarà “canvis profunds” i ha explicat que proposarà “un canvi d’estatuts” per adaptar la patronal “als nous temps, als nous reptes econòmics i socials.