El turisme espanyol ha estat una de les tòniques del pont de Tots Sants a la ciutat. Alguns establiments del centre afirmen que, aquest cap de setmana, han rebut més turistes de la resta de l’estat. Així ho expliquen, per exemple, a la recepció de l’Hotel Lloret, a la rambla de Catalunya. L’establiment confirma que “aquest augment ha estat del 10 %“, i ha dibuixat un pont de Tots Sants en què gairebé han hagut de penjar el cartell de “complet”: “Hem estat entre el 95 % i el 100 %” diuen. Una situació que també s’ha experimentat a altres hotels i albergs del centre de la ciutat, consultats per betevé. De manera general, però, l’ocupació mitjana s’ha situat a l’entorn del 80 % als allotjaments, segons el Gremi d’Hotels de Barcelona.

Una de les raons que explica aquesta recuperació del visitant espanyol és el context sociopolític, menys tens aquesta tardor en comparació amb la del 2017. És una situació que es confirma, a peu de carrer, on els principals monuments i llocs d’interès han rebut la visita de molts turistes arribats d’Andalusia o Galícia.

L’altra cara del pont

Mentre el sector hoteler tanca un pont prou acceptable des del punt de vista de l’ocupació, hi ha altres serveis que han hagut de reinventar-se aquests dies. És el cas del taxi.Segons ha explicat el taxista Asjid Liaqat, “aquest pont la gent de Barcelona ha marxat a fora, i hem hagut de treballar més entre la platja i la Gran Via i als indrets més turístics“.

Amb tot, la majoria de taxistes han fet pocs serveis perquè, expliquen “moltes coses a Barcelona són tancades” i els pics de feina s’han concentrat “tant dimecres a la tarda i dijous al matí, cap a l’aeroport o l’Estació de Sants”, amb la previsió de repetir-ho novament aquest diumenge.