Segons ha anunciat la patronal FECASARM, el sector de l’oci nocturn i la Generalitat han arribat a un acord per reobrir les discoteques i els locals d’oci nocturn fins a les 3 de la nit. Es tracta d’un acord en què ja havien estat treballant les últimes setmanes. La mesura es preveu que entri en vigor aquest dimecres segons s’ha informat als representants del sector. Tot i això, la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha explicat en roda de premsa que s’aprovarà al llarg d’aquesta setmana.

L’obertura, però,  serà amb mesures restrictives: no es podrà utilitzar la pista de ball que haurà d’estar ocupada per taules i cadires o només per cadires i amb l’aforament limitat al 50 %. Els locals hauran de programar actuacions en directe i el públic haurà de portar mascareta mentre no estigui consumint. A més, els establiments hauran de tenir un registre dels assistents i els hauran de facilitar gel hidroalcohòlic.

La FECASARM ha manifestat que estan satisfets amb l’acord, tot i que consideren que arriba tard. A més, també avancen que caldrà seguir treballant en el pla sectorial que permeti reobrir la pista de ball de manera gradual. “Com a mínim ja tenim un primer pas, que és el de reobrir, però després caldrà aconseguir més horari i que les activitats s’ajustin al funcionament normal”, ha comentat Joaquim Boades, secretari general de Fecasarm. Des de la patronal, a més, segueixen reclamant que calen ajuts econòmics per al sector però la Generalitat, diuen, ja s’ha desmarcat d’aquest punt i els ha remès al Govern espanyol.

Reobertura dels locals d’oci nocturn

Durant la seva compareixença dels dimarts, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha donat suport a la reobertura dels locals d’oci nocturn per evitar que els joves busquin formes alternatives d’oci com ara les festes il·legals o els “botellones”. En aquest sentit, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha assegurat que “no hem de pensar que reobren les discoteques”, perquè aquests establiments no disposaran de pista de ball.

Segueixen les protestes

Paral·lelament, alguns sectors de l’oci nocturn entre els quals hi ha la patronal Fecalon, segueixen acampats a la plaça de Sant Jaume perquè consideren que no afavoreix a la majoria de locals, que seguiran tancats. Demanen poder obrir les pistes de ball o que, si no els ho permeten, es faci un rescat econòmic del sector.

Els acampats han acordat en una assemblea dimarts al vespre seguir l’acampada almenys fins la nit de dimecres. També han acordat que organitzaran més accions reivindicatives en d’altres punts de la ciutat.