El concepte urbanisme tàctic ha agafat protagonisme en els últims mesos. La crisi sanitària i el confinament han accelerat algunes actuacions als carrers i voreres de la ciutat. Una de les transformacions més qüestionades té a veure principalment amb els colors.

En una entrevista al ‘reset’, el professor d’arquitectura de l’ETSAB, Julián Galindo, responia les declaracions que va fer la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, en el programa ‘bàsics’, de betevé. Alarcón creu que “Barcelona hauria de tornar als colors clàssics”, és a dir, recuperar tons que estem acostumats a veure. El professor afirma que es poden utilitzar colors “llampants” mentre es fan proves, però no s’haurien de mantenir definitivament.

“Hi ha altres coses més importants que el color”

A l’entrevista també hi ha participat Paco González, professor del Màster Ciutat i Urbanisme de la UOC. González creu que l’urbanisme tàctic va més enllà dels colors i s’haurien de tenir en compte altres accions com, per exemple, el tall del carrer d’Aragó, ja que és una forma que el ciutadà “prengui consciència del que comporta aquest tall i que pot ser exclusivament per al vianant”. Per tant, afirma que és un “error” relacionar urbanisme tàctic només amb els canvis físics que es perceben a la ciutat.