Botiga de pessebres de la via San Gregorio Armeno, Nàpols (Foto: Arkadiy Istomin)

A poc a poc es van desgranant alguns dels detalls del Nadal 2023 a Barcelona i un dels secrets més ben guardats és el del pessebre de la plaça de Sant Jaume. Aquest dijous, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que enguany la instal·lació homenatjarà el pessebre tradicional napolità i tindrà un naixement “100 % barceloní”. La proposta anirà acompanyada d’una proposta gràfica que servirà per explicar la història dels pessebres. Tot plegat anirà vinculat als 800 anys de la història del pessebrisme. Es podrà visitar de l’1 de desembre al 5 de gener.

Aquest any, el muntatge i el disseny del pessebre anirà a càrrec de l’escenògraf Ignasi Cristià, que ja ha fet muntatges similars a ciutats com, per exemple, Valladolid.

Instal·lació del pessebre d’Ignasi Cristià a Valladolid

Un pessebre molt diferent al del 2022

Tot fa pensar, per tant, que la instal·lació no tindrà res a veure amb el pessebre de l’any passat, que va ser completament virtual. Ara bé, el pessebre no serà 100 % napolità i només tindrà algunes reminiscències.

L’arbre de Nadal a Sant Jaume

A més del pessebre, a la plaça de Sant Jaume hi haurà, com sempre, un gran arbre de Nadal. Estarà format per una sèrie d’avets petits i mitjans (d’entre 2 i 4,5 metres d’altura), muntats sobre una estructura metàl·lica. El resultat serà un gran arbre de Nadal, molt atapeït, de 15 metres d’altura.

Altres pessebres a la ciutat

A més del de Sant Jaume també hi haurà altres pessebres a Barcelona. El del Pati del Museu Marès serà el més tradicional i estarà dedicat a Sant Francesc d’Assís. Es podrà visitar del 25 de desembre al 7 de gener. També hi haurà, com és habitual, el del Reial Monestir de Pedralbes, obert des del dia 16 de gener i fins al 2 de gener del 2024.

Què vols saber del Nadal 2023?