“Donar un cop d’ull al vestuari de Victòria dels Àngels és fer un passeig per la moda del S. XX“. Així defineixen els organitzadors l’exposició “Cosint el cant: el vestuari de Victoria de los Ángeles”, que acull el Palau Güell. La mostra recorda la soprano en el centenari del seu naixement a través dels seus vestits més emblemàtics.

L’exposició acosta el visitant a la part més personal de la cantant i la seva relació amb la moda, una faceta força desconeguda de la soprano, com explica el Marc Busquets, comissari de l’Any Victòria dels Àngels, “hem volgut ajuntar la seva passió i la seva professió, que va ser el cant, amb una de les seves aficions més desconegudes que és el cosir. De fet hi ha molts vestits que es confeccionava ella mateixa”.

Una selecció de 17 vestits d’un fons de 180

El públic pot veure 17 peces de diferents èpoques, seleccionades d’entre els 180 vestits que formen part del fons de l’artista. Tant els que lluïa als recitals com els que va fer servir per interpretar alguns dels personatges més emblemàtics de la seva carrera, com Violetta, Manon, Mimì o Cio-Cio San, entre d’altres.

El comissari de l’exposició en destaca dues peces, el vestit que duia Victòria dels Àngels el dia que va ser nomenada doctora honoris causa per la Universitat de Barcelona, i un altre, confeccionat per ella mateixa, que va portar el dia que va tornar al Liceu. “És molt interessant haver tret aquests vestits a la llum perquè, encara que estan molt conservats, la gent no te ocasió de veure’ls“, assegura Busquets.

A l’exposició també es poden veure objectes personals de l’artista, com ara la màquina de cosir que feia servir per confeccionar molts dels seus vestits, els baguls de viatge amb les seves inicials, així com collarets i altres joies que sempre l’acompanyaven en els viatges. L’exposició es pot veure fins al 21 de gener del 2024.