Sala concerts Apolo

La Sala Apolo tornarà a pujar la persiana després de mesos de tancament, el divendres 28 de maig. Ho farà com a sala de concerts i no com a discoteca (recordem que de moment el sector de l’oci nocturn continua tancat). La primera artista en actuar a l’escenari serà Meritxell Neddermann, que presentarà el disc ‘In the backyard of the castle’ en el marc del festival Guitar BCN.

Segons ha explicat l’Apolo en un comunicat, la música en directe ha estat un dels sectors que “més ha patit la crisi sanitària”. Especialment els “artistes, els petits promotors i les sales”. Creuen que “s’està arribant al final d’una dura etapa que permetrà un retorn a l’activitat”. Això sí, afirmen que la tornada es farà “a poc a poc i amb comptagotes”.

L’obertura de l’espai com a sala de concerts es farà seguint les indicacions del Procicat en aquest àmbit: l’aforament podrà ser del 70 %, amb un màxim de 1.000 persones, i com a la resta de concerts que es fan a Barcelona, els assistents hauran d’estar asseguts i amb mascareta.

Escenari d’una prova pilot

La sala estava tancada des del 13 de març del 2020, quan s’estava a punt de declarar el primer estat d’alarma. Va obrir portes de forma excepcional el 12 de desembre per participar en una prova pilot en plena pandèmia. Es va organitzar un concert sense distàncies i amb test d’antígens previs en el qual cap persona es va contagiar de covid. Aquella experiència va servir, mesos més tard, per organitzar un concert massiu al Palau Sant Jordi de Love of Lesbian, en què tampoc no hi va haver una “supertransmissió” del virus.