CAP proves PCR

La Policia Nacional ha desarticulat una organització que es dedicava a falsificar certificats de proves PCR amb resultats negatius. A través d’una empresa de transport que feia rutes entre Espanya i Romania, s’oferia als passatgers fer-los test per un preu de 40 euros, quan el cost d’una PCR habitualment són 100 euros.

Els asseguraven que la prova es faria durant el trajecte, però això mai passava i a l’hora de traspassar la frontera, els conductors ensenyaven als agents resultats de proves que suposadament s’havien fet en un laboratori de Barcelona. Durant la investigació, la policia va poder determinar que els certificats eren falsos perquè no havien sortit d’allà o havien estat manipulats.

Els agents han detingut cinc persones, quatre conductors d’autobusos i el presumpte líder del grup, a qui s’acusa d’un delicte de falsificació documental. En total, la policia va localitzar 137 resultats de PCR falsos que eren als telèfons mòbils dels conductors detinguts.

La investigació va començar després que la policia francesa va detectar a la frontera dos autobusos amb destinació Romania que havien passat per la Junquera amb certificats de tests falsificats i van retenir els dos vehicles.