Horari metro Barcelona Nadal 2021

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amplia l’horari del metro de Barcelona a partir d’aquest cap de setmana, de manera que les nits de dissabte a diumenge i de diumenge a dilluns (que és festiu) els trens circularan una hora més, fins a la una de la matinada. Segons ha informat TMB en un comunicat, s’adaptarà així la disponibilitat del transport públic de més capacitat de l’àrea de Barcelona al nou horari dels bars i establiments de restauració, que estan autoritzats a obrir fins a la mitjanit per decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Pel mateix motiu, el tramvia també ampliarà l’horari fins la una de la matinada.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Segons com evolucioni la situació sanitària i es vagi recuperant l’oci nocturn les pròximes setmanes, “TMB anirà adaptant el servei per atendre les necessitats dels usuaris dins l’àmbit del sistema coordinat per l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona”.

Els Ferrocarrils de la Generalitat, també fins a la 1 h

Igual que els transports de TMB, aquest cap de setmana Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) allargarà el servei de trens una hora més a les línies metropolitanes (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia). D’aquesta manera, hi haurà trens fins a la 1 de la matinada tant dissabte 22 com diumenge 23. Segons FGC, l’ampliació d’horaris s’ha fet “d’acord amb els requeriments de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que ha coordinat els horaris amb tots els operadors”.

De moment, sense metro les nits del cap de setmana

Tot i aquesta ampliació, de moment, el metro de Barcelona no obrirà com feia abans de la pandèmia durant les nits els cap de setmana (divendres fins a les 2 h i dissabte durant tota la nit). L’horari, però, s’anirà adequant a les necessitats i a la demanda ciutadana. Tot feia pensar que un cop es va acabar l’estat d’alarma es recuperaria la franja nocturna, però de moment no serà així.