(ACN) El musical ‘A chorus line’ s’ha estrenat aquest divendres al Teatre Tívoli, on estarà fins al 29 de març amb Pablo Puyol com a protagonista, que substitueix Antonio Banderas en el paper de Zach. L’actor malagueny, qui ha adaptat i dirigit l’espectacle original de Broadway, va encarnar el personatge principal en les funcions representades al Teatro del Soho CaixaBank de Màlaga.

Ara l’espectacle arriba a Barcelona amb una trentena d’intèrprets i una orquestra de 15 músics. La coreògrafa de l’espectacle original, Baayork Lee, ha participat en la reposició de la producció de Banderas i ha afirmat que el musical va canviar-li la vida fa 45 anys. A més, Lee assegura que el nou equip “ha entès de veritat el seu missatge”:

“Li han posat tota la passió de l’espectacle, estimen el que fan, i espero que el missatge amb què l’audiència se’n vagi sigui molt positiu”

A Chorus Line

La ballarina i coreògrafa, nascuda a Nova York el 1946, ha estat unida a l’espectacle ‘A chorus line’ durant els 45 anys de vida del musical, des que el seu creador, Michael Bennett, va construir el personatge de Connie a partir d’experiències vitals de Lee. Va ser ella mateixa qui va interpretar el paper en el muntatge original a Broadway, estrenat el 1975. “És molt especial tenir la meva vida a l’escenari, i ara en espanyol”, ha assenyalat la coreògrafa.

A Chorus Line

A més d’intèrpret, Lee va dirigir juntament amb Bennet l’espectacle. La coreògrafa n’ha dirigit reposicions arreu del món, més d’una vintena, fins a la que va estrenar al novembre el Teatro del Soho CaixaBank de Màlaga. “Aquest és diferent perquè hi ha Banderas de director i productor. A Barcelona tenim un altre actor, i el que ho fa diferent és que la companyia és espanyola, i malgrat que he estat per tot el món, hi ha un element de passió que ho fa diferent”, ha assegurat Lee.

L’actor Pablo Puyol interpreta el cèlebre coreògraf i director teatral Zach, en un teatre de Broadway a mitjans dels anys 70. Amb el seu assistent Larry fan una audició per a la seva propera producció musical, a què es presenten 17 aspirants. Els cantants hauran d’obrir-se i explicar el seu interior, fins a culminar en una nova identitat col·lectiva, la del cor.

A Chorus Line

L’adaptació disposa de 29 intèrprets a escena i una orquestra de 15 músics en directe, sota la direcció musical d’Arturo Díez Boscovich. El musical va estar 15 anys a la cartellera de Broadway.