Plaça del Diamant TNC

(ACN) Després de la seva estrena aquest mes de juliol en el marc del Grec, l’adaptació contemporània de ‘La plaça del Diamant’, dirigida per Carlota Subirós, inaugurarà la temporada del TNC el 28 de setembre. L’espectacle, que es podrà veure fins al 5 de novembre a la Sala Gran, homenatja la protagonista de la novel·la, la Colometa, que al muntatge prefereixen anomenar-la Natàlia. Entre el repartiment es troben Clara Aguilar, Paula Jornet i Neus Pàmies.

La Colometa del segle XXI

L’obra posa al centre l’univers interior del personatge i ho fa des d’una perspectiva del segle XXII. Subirós ha assenyalat que no volien fer “una estampa del passat, sinó com aquest passat ressona avui“. La directora ha presentat la posada en escena com un repte perquè és “una de les novel·les més punyents, riques i brillants de la literatura europea del segle XX i més estimades i conegudes en la cultura catalana”.

Dues exposicions acompanyaran l’obra

El muntatge arriba acompanyat per la instal·lació de Cabosanroque ‘Flors i viatges’, que es podrà visitar a la Sala Tallers del 29 de setembre al 8 d’octubre. Un bosc inspirat en els relats de ‘Viatges i flors’, de Rodoreda, que reflexiona sobre la guerra i que suma la mirada de dones i infants que van viure la Segona Guerra Mundial, amb testimonis de les cròniques de la Premi Nobel Svetlana Aleksiévitx.

El vestíbul del TNC també acollirà l’exposició “Rodoreda, mirall de llengües”, que se centra en les traduccions que s’han fet de la novel·la ‘La plaça del Diamant’ al llarg dels anys des de la seva primera publicació el 1962.