El barri Gòtic, que any rere any ha estat l’epicentre de les Festes de la Mercè, enguany no acull gairebé cap activitat. La festa s’ha hagut de reinventar per evitar els desplaçaments i les aglomeracions, i els actes programats s’han distribuït per tots els districtes de la ciutat.

Un dels espais més vinculats a les Festes de la Mercè és la plaça de Sant Jaume. Cada any és l’escenari principal de moltes de les activitats, enguany, però, ha quedat orfe: no hi ha escenaris i no s’hi celebrarà la diada castellera. Els gegants de la ciutat tampoc no faran la rua pels carrers barcelonins. L’Ajuntament ha habilitat una exposició per poder-los visitar. Aquest any, però, les figures estaran estàtiques.

exposició gegants la Mercè 2020

La via Laietana, sense correfocs

A la via Laietana tampoc no s’hi farà cap activitat. Habitualment és l’escenari dels correfocs de la Mercè, i és l’espai on tots els amants de la pólvora es congreguen per tal de travessar la mítica porta de l’infern. Aquesta activitat, per tal d’evitar aglomeracions, també s’ha suspès.

Comerços de la zona, obligats a tancar

La crisi sanitària i la consegüent absència de turistes ha obligat a alguns comerços de la zona a abaixar la persiana. L’organització de la Mercè 2020 ha desplaçat les activitats a la resta de districtes de la ciutat i, per tant, els pocs negocis que queden oberts no podran fer caixa amb les Festes de la Mercè.

local tancat durant les festes de la mercè

Més Mercè 2020