El músic Joan Garriga ha actuat aquest dissabte al Teatre Grec dins la programació de la Mercè 2020 i ha tocat el seu últim àlbum ‘El ball i el plany’. Un disc de rumba i fusió que va gravar entre el 2019 i 2020, amb el confinament pel mig. L’artista català ha començat l’actuació dient que “l’avui és tèrbol” però que “fa bon temps”, precisament el títol de la primera cançó que ha tocat. En aquest concert, Garriga ha estrenat formació, El Mariatxi Galàctic, amb Marià Roch tocant el baix, Rambo a la bateria i el guitarrista Madjid Fahem, qui acompanya també l’artista Manu Chao.

‘El ball i el plany’ barreja sons del Mediterrani i llatins provinents del Carib, com el reggae, dub jamaicà o del nord de Mèxic. Joan Garriga es va donar a conèixer amb la banda que va fundar ell mateix, Dusminguet, i amb La Troba Kung-Fú, de qui en va ser l’ànima durant molts anys. Una de les imatges icòniques de Garriga durant el seu pas per aquest últim grup és la de les seves actuacions acompanyat sempre per l’acordió.

El concert de Joan Garriga ha començat a les 18.30 h i s’ha pogut seguir en directe per betevé, tant per televisió com per streaming a la pàgina web. És un dels tres concerts que aquest dissabte ha emès la cadena, que al llarg de les Festes de la Mercè oferirà altres espectacles per a tots aquells que s’hagin quedat sense entrada per les restriccions d’aforament. No és la primera actuació de l’artista en aquesta edició de la Festa Major de Barcelona ja que va estar a càrrec de la guitarra durant la lectura del pregó de Tortell Poltrona, que va acabar amb certa polèmica per la marxa dels regidors del PP i Cs durant el discurs.

Més Mercè 2020