Falten encara uns quants dies per a l’inici de les Festes de la Mercè i el pronòstic encara cal agafar-lo amb pinces, i més en aquesta època de l’any, altament canviant pel que fa a les sortides dels models meteorològics. No obstant això, fa dies que els mapes anuncien un canvi de tendència clara que coincideix, justament, amb l’inici de la Festa Major de Barcelona.

El dia de la Mercè, canvi de tendència pel que fa al temps

Dimecres tindrem un dels dies més estables de la setmana, amb sol i temperatures una mica més altes. Calor

Dijous continuarà amb la mateixa tendència, tot i que ja amb més presència de núvols a la tarda, quan no es descarten alguns primers ruixats amb el pas del front que obrirà les portes a un descens contundent de la temperatura.

Divendres es presenta ara com ara com al dia del canvi. Vent fort de mestral aponentat i gran descens de la temperatura respecte del dia anterior, que ens encaminarà cap a dos dies amb un ambient de novembre.

El cap de setmana es presenta més estable i no tan fred, tot i que l’ambient de plena tardor serà el gran protagonista.

La tardor meteorològica entrarà de sobte a partir de divendres

Divendres entrarà la massa d’aire fred procedent del nord. El vent bufarà moderat i girarà a mestral, més fred, i la temperatura recularà de forma notable, uns 5 ºC, tant la mínima com la màxima. Divendres s’estima una mínima de 16 ºC i una màxima al voltant dels 22-24 ºC.  El vent obrirà clarianes i allunyarà -a priori- la possibilitat de ruixats, que quedaran emplaçats damunt del mar, i no es descarta que puguin arribar, en algun moment, a la costa barcelonina.

Malgrat que falten molts dies, els mapes anuncien un proper cap de setmana relativament estable, amb moltes estones de sol i ambient fresc a primera hora. Les nuvolades i els xàfecs quedarien emplaçats davant de la costa. Les mínimes voltaran podran baixar dels 15 ºC i les màximes, a l’entorn dels 24-25 ºC a Barcelona.

Aquí hi trobareu el temps actualitzat cada dia per a la festa grossa barcelonina d’enguany. A @btveltemps seguirem també el minut a minut del pronòstic.

Més Mercè 2020