El MAC Festival (Mercè Arts de Carrer) també s’ha enfrontat enguany als reptes de la pandèmia. Per evitar aglomeracions s’han destinat nous espais per a la realització dels diferents espectacles. N’és un exemple el Parc Central del Poblenou, que s’ha estrenat com un dels escenaris de programació infantil.

L’afluència en aquest espai ha estat tot un èxit. De fet, durant el matí de dissabte s’han omplert un total de 345 localitzacions de les 380 ofertes. Cal destacar que la reserva prèvia era obligatòria i, en aquest sentit, alguns ciutadans s’han queixat de la falta de consideració d’alguna gent. Expliquen que si la gent que finalment no ha anat al festival hagués deixat lliure la plaça, l’haurien pogut aprofitar.

MAC Festival Poblenou

Cancel·lar per alliberar localitzacions

Sobre aquest tema, des de l’organització han fet una crida per tal que si alguna de les persones amb reserva no hi pot anar, faci la cancel·lació a través de la pàgina web o de l’aplicació mòbil. D’aquesta manera, amb la localització alliberada, altres persones hi podran accedir.

El Parc de la Trinitat es consolida

Un altre espai que en els darrers anys s’ha consolidat com habitual en el MAC Festival és el Parc de la Trinitat. Aquest any, amb tres escenaris diferents, l’art urbà ha estat el protagonista en aquest parc amb espectacles de beatbox, balls urbans i d’altres relacionats amb la cultura urbana.

La companyia internacional de hip-hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona, Brodas Bros, ja són habituals de les festes de la Mercè. Un dels seus integrants, Lluc Fruitós, ha parlat de les diferències amb altres anys: “Ha sigut una mica diferent perquè normalment estem més a prop de la gent, però ho hem pogut gaudir”.

Més Mercè 2020