Un dels concerts destacats aquesta Mercè 2020 ha estat l’homenatge a Xavi Turull, percussionista i un dels fundadors d’Ojos de Brujo. El grup de música al qual pertanyia el difunt ha tocat aquest dissabte a la nit al Parc Güell acompanyat de diversos artistes com La Pegatina, Txarango, Joan Garriga, Lenacay, Maruja Limón, La Nave Bruja o Amalgama, entre d’altres.

Ha estat un espectacle de fusió entre el flamenc, la rumba catalana i músiques llatines. Precisament, estils que caracteritzaven el músic barceloní, que va morir al gener d’aquest any a causa d’un càncer. Turull va ser un dels primers percussionistes professionals de Catalunya i el primer català que va fer una gira per les ciutats principals de la Xina als anys 80.

L’artista barceloní va treballar amb artistes com Rosario Flores, Estopa, Ketama o Manolo García. Va ser amb el seu grup Ojos de Brujo que va aconseguir el reconeixement internacional, amb un Grammy Llatí al millor àlbum flamenc, un guardó de la BBC a la millor banda en directe, o el premi a la millor gira de l’Acadèmia de la Música.

Més Mercè 2020