Una de les novetats d’aquestes Festes de la Mercè és que cal assistir als actes i concerts amb reserva prèvia per evitar aglomeracions. De seguida que van estar disponibles les entrades, que són gratuïtes, es van esgotar i això feia preveure una Mercè 2020 amb aforaments complets. Ara bé, excepte en alguns esdeveniments com el ‘Toc de Mercè’, la imatge recurrent són molts seients buits malgrat estar tot reservat.

Aquest dissabte ha tornat a passar al recinte de la Fabra i Coats, on al matí s’ha celebrat un festival familiar de circ i teatre i s’hi ha fet un concert de jazz. El primer espectacle ha estat a càrrec de Bichos do Brasil i SAffrAn que, tot i tenir les entrades exhaurides, només ha omplert la meitat de l’aforament, previst per a un màxim de 90 persones. El públic que hi ha assistit ha valorat l’ambient distès i la tranquil·litat: “Està tot bastant buit… I s’hi està bé”. La recreació de la selva de Bichos do Brasil ha sorprès el públic infantil amb “tigres tan grans que no ens ho esperàvem per res”.

En el segon concert d’aquest matí, Jorge de Rocha ha portat el seu jazz a una de les sales de la Fabra i Coats. També s’havia d’omplir amb 50 assistents, però, finalment, només hi han anat la meitat de les persones.

Concert a la Fabra i Coats per la Mercè 2020

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ja va demanar dijous als ciutadans que anul·lessin les reserves si finalment decidien no anar-hi, perquè altres persones poguessin assistir als espectacles. I és que molta gent s’ha quedat fora perquè no havien reservat, malgrat haver-hi cadires buides. Aquest dissabte, a la Fabra i Coats, l’organització ha deixat entrar gent sense entrada un cop s’ha comprovat que molts seients no s’omplien, tot i que és una opció que volen evitar perquè no s’acumuli gent esperant a fora per entrar als espais.

Barcelona Cultura habilita un correu per gestionar les cancel·lacions

Algun usuari de Twitter ha assegurat que va intentar tornar les entrades, però que la pàgina web no li ho permetia. Des de Barcelona Cultura li han respost que la plataforma funciona correctament i que, en cas que falli, s’ha habilitat el correu electrònic reservesicub@bcn.cat per gestionar les cancel·lacions.

Les imatges d’aforaments mig buits s’han vist al Parc de la Ciutadella, on es fa gran part de la programació del Mercè Arts de Carrer (MAC Festival), a l’antiga presó Model, que s’estrena com a escenari de la Mercè o al Moll de la Fusta, on aquest dissabte s’ha fet l’exhibició de bastoners de la ciutat amb un públic escàs.

Més Mercè 2020