El Piromusical de la Mercè 2019 s’ha fet el 24 de setembre. S’ha convertit en un símbol ja tradicional per tancar les festes. L’avinguda de la Reina Maria Cristina s’ha tornat a omplir de llum i color.

La Mercè 2019 ha estat marcada per un piromusical que ha permès veure les esperades palmeres de foc i altres explosions de llum amb melodies dels anys cinquanta de l’últim concert dels Beatles, que va ser l’any 1969 al terrat d’Apple Corps, a Londres, però també música dels anys 20. El castell de focs d’enguany ha recordat la reobertura del Gran Teatre del Liceu i els 75 anys de la mort de Glenn Miller.

Beirut també hi ha estat ben present al cel de la nit del 24 de setembre. Sent la ciutat convidada, la música àrab també hi ha tingut un espai.

Així ha estat el Piromusical de la Mercè 2019

Un any més, la Pirotècnia Igual ha preparat l’espectacle pirotècnic, amb una durada de 33 minuts i 9 segons. Enguany s’han cremat 1.400 quilos de material pirotècnic, o el que és el mateix, 6.083 artefactes. Hi hem vist 1.000 palmeres i sentit 1.000 trons, per exemple. En total s’han fet 11.152 llançaments durant l’espectacle coordinats des de quatre ordinadors. La preparació del Piromusical de la Mercè requereix dos dies de muntatge a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, quatre camions per portar tot el material necessari i 21 tècnics i 10 treballadors més.