Diferents personalitats del món cultural, polític i social s’han acomiadat a través de les xarxes socials de l’escriptor barceloní Juan Marsé, mort als 87 anys. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat el pèsam a les persones estimades de l’autor i ha dit que els barcelonins se senten “com si ens haguessin arrencat un bocí de l’ànima”. Colau també ha afegit que “el nostre compromís és seguir lluitant perquè la Barcelona dels barris que tan bé va retratar i estimar Marsé, no mori mai“.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat que Marsé era “un dels autors més populars de l’Escola de Barcelona” i que va ser “multipremiat”. Torra ha afegit que “ens deixa com a llegat desenes d’obres d’una qualitat excepcional”. El vicepresident, Pere Aragonès, l’ha descrit com un dels “màxims retratistes de la Barcelona de la postguerra, la dels barris i els seus conflictes de classes”. Aragonès ha destacat que Marsé ens deixa “novel·les memorables com ‘Últimas tardes con Teresa’.

També Pedro Sánchez s’ha afegit a les mostres de condol i ha destacat que era “una figura clau de la literatura espanyola” i un home de fermes conviccions” que “a través de les seves obres va aconseguir transportar-nos a la realitat social de la Barcelona de postguerra”.

El sector cultural elogia Marsé

Dins el sector cultural han estat diverses les veus que han lamentat la defunció de l’escriptor barceloní. És el cas de l’escriptora Maruja Torres, que ha recordat que “els quatre grans de la cúpula de la revista ‘Por Favor’ van marxar per aquest ordre: El Perich, Manuel Vázquez Montalbán, Forges i ara Juan Marsé“. L’escriptor Arturo Pérez Reverte ha afirmat que “s’ha apagat la vida d’un guerrer” i que era “l’últim dels nostres clàssics, lluitador honest i solitari, menyspreat durant dècades pel nacionalisme local”. Balcells, l’agència literària de l’escriptor, també ha expressat la pèrdua de Marsé a través del seu perfil de Twitter.

També escriptors com Carlos Zanon i Miqui Otero o Miquel Molina han tingut unes paraules de record per a l’escriptor. En el cas d’Otero ha afirmat que “no hi haurà una útlima tarda amb Marsé perquè no et deixarem marxar”.