El pianista i compositor Albert Guinovart ha reinaugurat aquest dimecres els espectacles al Palau de la Música després de tres mesos i mig d’aturada per la crisi del coronavirus. El concert s’ha retransmès per “streaming” gratuïtament i s’ha dedicat a les víctimes de la pandèmia i al personal sanitari. El Palau de la Música havia posat a la venda un terç de l’aforament de la sala.

Guinovart ha obert el recital amb la ‘Fantasia-impromptu, op. 66’, de Frédéric Chopin, seguida dels ‘Valsos poètics’, d’Enric Granados, i l’estrena de ‘Cinc novel·letes’, que ha compost durant el confinament. Amb aquest concert el pianista barceloní estrena el cicle Estiu al Palau, que fins al 15 de setembre acollirà dos concerts amb objectiu de donar suport als músics locals i animar el públic a gaudir novament de la música en directe.

Mesures anticovid durant el cicle

Entre les mesures de seguretat que s’ha trobat el públic aquesta nit: protocols d’accés i de sortida del recinte, els programes de mà descarregables des dels mòbils, càmeres de temperatura corporal al vestíbul i catifes higièniques a l’entrada per desinfectar les sabates. A banda, els concerts del cicle no tindran pauses, per tal d’evitar concentracions de gent. Aprofitant l’aturada de l’activitat, s’han canviat els aparells climatitzadors de l’aire condicionat per optimitzar la purificació de l’aire dins la sala de concerts.