El compositor i pianista Albert Guinovart protagonitzarà el primer concert que marcarà la reobertura del Palau de la Música Catalana després del tancament a causa de la crisi sanitària del coronavirus. El dimecres 1 de juliol, Guinovart oferirà un repertori amb obres de Chopin i Granados, però també amb partitures pròpies: s’hi podran escoltar cinc novel·letes que el pianista ha compost durant el confinament.

Just abans, però, els assistents podran gaudir d’una petita actuació enregistrada de l’Orfeó Català, que interpretarà ‘O vos omnes’, de Pau Casals, una música creada especialment per moments de dolor. “Volem que la primera música que s’escolti al Palau després de tot aquest període de tancament sigui la del propi Orfeó perquè el Palau és la casa de l’Orfeó”, comenta Joan Oller, director Palau de la Música Catalana.

El d’Albert Guinovart serà el primer dels 22 concerts que el Palau ha programat en el cicle d’estiu, que s’allargarà fins al 15 de setembre. En aquesta programació s’hi han inclòs, a banda de les propostes que ja estaven previstes, alguns concerts que no s’han pogut fer a causa del tancament, i d’altres que s’han programat de nou. El director del Palau ha assegurat que estan molt il·lusionats de poder reprendre l’activitat perquè “la música clàssica en viu és una experiència extraordinària i la gent la necessita”.

Es recuperen les visites turístiques

Amb la represa de la programació musical, també es reprenen les visites turístiques a l’edifici. Es prioritzarà la utilització d’una audioguia que els visitants s’hauran de descarregar al seu telèfon mòbil, però també es faran visites amb guia, en grups reduïts. A més, també s’han programat visites pensades per a famílies amb infants d’entre sis i 10 anys, visites combinades amb petits recitals musicals i visites específiques per a aquells que vulguin dibuixar el Palau des de dins amb l’acompanyament de la il·lustradora Gala Pont. També es tornaran a fer les visites accessibles per tal de garantir que ningú no sigui exclòs de visitar l’edifici modernista.

Mesures sanitàries

Per tal de garantir la seguretat del públic el Palau de la Música reobre amb mesures higièniques i sanitàries extraordinàries. L’aforament es reduirà a un terç de la capacitat de l’espai i també s’han instal·lat càmeres termogràfiques i catifes desinfectants a l’entrada. Per evitar aglomeracions, s’han previst protocols d’accés i de sortida a l’edifici i en els espectacles no es faran pauses.

Restauració escultòrica

El Palau, a més, obrirà en la seva màxima esplendor perquè l’aturada de l’activitat s’ha aprofitat per netejar i restaurar les escultures de la boca de l’escenari i del segon pis. Les obres encara estan en marxa. però es preveu que l’1 de juliol ja estiguin acabades.