Festa Major del Coll 2020 cartell

Durant aquests mesos de confinament pel coronavirus, els veïns de la ciutat han buscat noves maneres de relacionar-se per poder seguir connectats i fent xarxa. La Comissió de Festes del Coll ara també se les ha hagut d’enginyar per poder mantenir la festa major del barri: se celebrarà del 19 al 21 de juny sota el títol Festa Major Collfinada. El tret de sortida a la Festa Major el donarà l’Associació de Comerciants Coll Amunt a través del canal de YouTube del Centre Cívic el Coll. A més, amb les desescalada avanaçant cap a la Fase 3, la comissió de festes ha aconseguit pactar a pocs dies de la Collfinada, que l’Ajuntament doni permís per fer els concerts de dissabte que havien de ser en “streaming”: seran a l’aire lliure, amb mesures de seguretat i aforament limitat.

Codis QR per conèixer el Coll

A través de proves i preguntes, del 19 al 21 de juny les famílies que ho vulguin podran participar en la gimcana Collfinada, una activitat pensada per poder descobrir els diferents racons del Coll tot passejant, a través de codis QR amagats pel barri. Hi ha un premi per qui ho resolgui, amb els comerciants de Coll Amunt.

Un sopar de veïns de balcó a balcó per inaugurar la festa

La primera nit, els balcons prendran el protagonisme amb el sopar de germanor que tindrà com a fil musical una llista col·laborativa de Spotify, en què es pot participar enviant propostes al correu gentgran@ccelcoll.org. I per qui vulgui fer barri algunes de les botigues del Coll tindran un distintiu anunciant que s’hi pot comprar el sopar per endur a casa, una manera de no haver de cuinar i donar suport al comerç.

A més, s’ha demanat als veïns que decorin els balcons i que en facin fotos per compartir a les xarxes amb l’etiqueta #FMColl20.

La festa es desconfina una mica, amb concerts per a 50 persones amb cita prèvia

Tot i que el programa ja estava tancat, i s’havien previst concerts en “streaming” a través del Youtube del Centre Cívic del Coll, els organitzadors han anunciat ara que els concerts de dissabte seran a l’aire lliure amb públic, amb un aforament limitat de 50 persones, assegudes en cadires, mantenint la distància de seguretat. Només es podrà assistir amb reserva prèvia i serà obligatori l’ús de mascareta. El bingo que s’havia de fer online, també es farà de manera presencial. Per poder assistir als actes cal apuntar-se escrivint a festamajor@elcoll.org.
Pels qui no puguin anar als actes, també es podran seguir online com s’havia anunciat previament.

Final de festa amb pirotècnia des de terrats i terrasses

Diumenge tots els veïns estan cridats a fer una paella per dinar i compartir-la amb fotografies a les xarxes, continuarà la música en “streaming” i també es podrà seguir una tabalada de la Malèfica del Coll que també tancarà la festa a les 22 h amb un castell de focs. Abans, però, hi haurà pirotècnia col·lectiva des dels terrats i terrasses de tots els veïns que vulguin participar llançant dos coets per omplir de llum aquesta festa Collfinada.