L’Ajuntament ha explicat aquest dijous en roda de premsa les novetats principals de la cavalcada de Reis del 2019, una de les cites més esperades de les festes de Nadal. Es mantenen tant el pressupost (uns 900.000 €), com el dispositiu de seguretat. S’hi incorporen, en canvi, nous elements, com la renovada carrossa del rei Gaspar o una altra de nova creació per ajudar els menuts a anar a dormir. I nous personatges, com el Senyor Hivern o el Gegant Carboner.

Si vols recuperar com ha estat la Cavalcada de Reis 2019 a Barcelona, mira-la aquí:

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Cavalcada de Reis 2019 a Barcelona (VÍDEO COMPLET)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/cavalcada-reis-2019-barcelona-directe/|||target:%20_blank|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Dues noves carrosses: la del rei Gaspar i la del Dormir

Una de les grans novetats de la cavalcada de Reis d’aquest 2019 serà l’estrena de la nova carrossa del rei Gaspar. Segons la directora artística de la cavalcada, Marta Almirall, es tracta d’un “nou concepte de carrossa, en què la llum és la protagonista”. I és que la il·luminació de leds estarà sincronitzada amb el ritme de la música.

Carrossa Rei Gaspar Barcelona

Aquesta “aposta escenogràfica contemporània” ha estat dissenyada i construïda per Àlex Posada (MID) i Raül M. Beteta (Ferroluar). A més, per acompanyar la nova carrossa del rei Gaspar, l’escenògrafa i “performer” Pi Piquer ha creat un nou vestuari i l’Obrador de Moviments, una coreografia a joc amb la il·luminació.

Una altra de les estrenes serà la de la nova carrossa del Dormir. Un gran llit daurat, inspirat en el somni de Morfeu, convidarà els nens a anar a dormir, a través d’una coreografia de La Veronal.

Carrossa del Dormir

Nous personatges: el Senyor Hivern i el Gegant Carboner

Enguany, a més, el carbó el portarà un nou personatge: el Gegant Carboner. Dissenyat i construït per Ramón de los Heros, aquest gegant tancarà el seguici, acompanyat d’un grup de ballarins carboners i de dos gossos que arrosseguen la càrrega del carbó. Tot plegat, amb la coreografia de Som-hi Dansa.

La cavalcada estarà encapçalada per un altre gegant de quatre metres: el Senyor Hivern. Després d’haver protagonitzat l’encesa de l’enllumenat de Nadal i les activitats de la plaça de Catalunya, aquest personatge obrirà el seguici de Ses Majestats, acompanyat del ‘Gran llibre de les coses petites’ i quatre titelles més, amb música en directe.

Enguany, a més, els xumeters aniran acompanyats de dos grans inflables: la Celeste i el Celestín. La seva funció, en paraules d’Almirall, serà “endolcir la recollida dels xumets” dels més petits de la casa, que ja es van fent grans. Un pas que de vegades resulta difícil, tant per a les criatures, com per als seus progenitors.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Recorregut de la cavalcada de Reis 2019 de Barcelona (MAPA)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/recorregut-cavalcada-reis-2019-barcelona/|||target:%20_blank|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La cavalcada començarà a les 18 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, continuarà per pla de Palau, passeig d’Isabel II, via Laietana, plaça d’Urquinaona, Fontanella, plaça de Catalunya, carrer de Pelai, plaça de la Universitat, ronda de Sant Antoni, carrer de Sepúlveda i avingudes del Paral·lel, Reina Maria Cristina i Francesc Ferrer i Guàrdia, a Montjuïc.

Qui donarà pas a la cavalcada aquest any serà el Senyor Hivern, el ‘Gran llibre de les coses petites’ i la resta de protagonistes de Nadal. També hi haurà, com cada any, les carrosses reials i personatges emblemàtics, com ara la patge Estel i el patge Gregori, els carters reials i els xumeters. L’entrega de xumets, de les cartes reials i el carbó també hi tindran un paper destacat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”On entregar la carta als Reis a Barcelona?” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/mapa-on-entregar-carta-reis-orient//|||” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Es manté el dispositiu de seguretat

Una de les coses que es mantindran exactament igual que l’any passat serà el dispositiu de seguretat de la cavalcada. El comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha explicat que “no hi haurà canvis” perquè es manté l’alarma terrorista al nivell quatre sobre cinc. Per això, ha dit Subirats, l’Ajuntament confia en “la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra perquè mantinguin el dispositiu de seguretat necessari”.

Les mesures de seguretat de l’any passat van prohibir la circulació de vehicles pesants per la ciutat durant el seguici, a banda de fer un desplegament ampli i visible d’efectius d’Urbana i de Mossos al llarg del recorregut per blindar la cavalcada.

Seguretat cavalcada Reis Barcelona

La cavalcada de Reis, a betevé

Com és habitual, betevé retransmetrà en directe el recorregut de la cavalcada de Reis . Aquest any, a més, la carrossa que obrirà la comitiva de la cavalcada serà la de betevé. Incorporarà pantalles gegants que mostraran imatges del públic i, gràcies a un sistema informàtic, oferirà un primer pla dels nens que portin alguna de les 60.000 corones especials que es repartiran.

A banda d’aquesta cavalcada de Reis, a Barcelona se’n faran una vintena, repartides per tots els barris de la ciutat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Cavalcada de Reis 2019: Tots els recorreguts als barris (MAPA)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/cavalcades-reis-barris-barcelona|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]