La cultura popular és la protagonista del calendari ’12 històries cortsenques’ del 2019. Hi apareixen els bocs de Can Rosés, els Diables de les Corts, el festival d’animació infantil Oriol Canals, un concert de la coral L’Espiga, trobades de gegants… En total, 12 escenes de cultura popular, una per a cada mes. Aquesta és la tercera edició del calendari impulsat pel col·lectiu Barriada Cortsenca, que es dedica a crear una imatge gràfica de les Corts. A més de les escenes, també hi inclou dates històriques i efemèrides que són rellevants per al barri.

Un llibre il·lustrat

Com a novetat, el calendari permetrà convertir-lo en llibre il·lustrat un cop s’acabi l’any. Té un disseny allargat en què els dibuixos són a la part superior i les dates a la inferior. Les pàgines estan marcades de manera que els usuaris les podran retallar i conservar els dibuixos independentment de les dates. Una altra novetat d’aquest any és que les mateixes entitats que estan representades en el calendari seran les que s’emportaran una part dels ingressos que es generin amb la venda.

Col·laboració dels comerços

Els calendaris valen 10 euros i ja estan a la venda a cinc comerços del barri que col·laboren amb el projecte: El Gat Pelut, Fent Punt, El rebost del Ripollès, El Pa Sencer i Bcnfotos. Els comerços col·laboren en la distribució de manera desinteressada i el col·lectiu Barriada Cortsenca, l’impulsor de l’almanac, assegura que a més de participar en les vendes també els ajuden a donar-los visibilitat.