Els impulsors del projecte de l’Hermitage han respost al no del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per ubicar una sucursal del museu a la nova bocana del port. En un comunicat asseguren que mantenen la voluntat d’emplaçar el museu al port i es mostren sorpresos perquè asseguren que “han seguit el procés reglat i de la mà de les administracions”, és a dir, amb la participació del consistori “tant de manera directa com indirecta”.

En l’escrit manifesten que estan a l’espera de rebre una resolució formal de l’Ajuntament per conèixer “el contingut i la motivació” d’aquesta decisió i de l’Autoritat Portuària, com a propietària de la parcel·la i promotora de la nova bocana del port.

Informe sobre mobilitat

Els impulsors destaquen que la tercera modificació del Pla especial de la nova bocana del port es va aprovar en el Ple Municipal l’abril del 2018. “Aquest planejament urbanístic donava el vistiplau a l’ús cultural i incloïa un informe de mobilitat que validava qualsevol dels usos“, asseguren. Aquest escrit considerava que la mobilitat generada pel museu seria “inferior a la generada per una activitat comercial” i concloïa: “Les xarxes de mobilitat estan adaptades per absorbir el nou flux de mobilitat”. En el comunicat, especifiquen que l’informe va ser redactat per Intra, l’empresa que ha redactat el document de mobilitat presentat dilluns, i creuen que no indica que la implantació del museu sigui desfavorable.

La resposta del director del museu rus

El director del museu Hermitage de Sant Petersburg, Mikhaïl Piotrovski, també ha respost al no del govern de Colau. Segons recull l’agència Efe, Piotrovski “està disposat a mostrar les col·leccions a tot el món”, però ha assegurat que “no ho imposa mai”.

A més, ha recordat que l’Hermitage “està habituat a un tracte amable”, després del rebuig de l’executiu municipal. Aquest dilluns la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va convidar els responsables de l’equipament a trobar una ubicació alternativa a la del port. De fet, aquest dimecres el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, els ha allargat la mà. Enmig de la polèmica, l’Ajuntament de Madrid es va erigir per acollir l’Hermitage si Barcelona no el vol.