Barcelona acull, un any més, l’Idem International Animation Summit, congrés d’animació organitzat per l’Idem Creative Arts School. Entre el 29 i el 31 de gener, 35 estudis d’animació de tot el món participen en aquestes jornades, que promouen l’intercanvi d’experiències entre estudiants i professionals. La jornada inaugural repeteix al DHUB, el Museu del Disseny, mentre que les altres dues tenen lloc a l’escola d’animació Idem Creative Arts School.

El congrés va ser creat l’any 2014 pel centre Idem Creative Arts School amb ànim de posar en contacte el sector de la formació amb el mercat laboral. Els estudiants dels darrers cursos poden mostrar el seu talent a professionals d’estudis consolidats.

35 estudis d’animació

DreamWorks Animation, Xilam, Ghost VFX, Mikros, Folimage, B-Water Studios, Boulder Media, Melusine Productions, Hampa Studios o Zeppelin TV són alguns dels estudis d’animació (2D, 3D i videojocs) presents en aquesta sisena edició de l’Idem International Animation Summit. Al vídeo, hi ha bovines de presentació dels estudis 23 Lunes, 2D3D, B-Water Studio Animations, i Boulder Media.

A més, hi ha, com a convidats especials, Raúl García, el primer animador espanyol que va treballar a Disney); el director d’animació de DreamWorks, Kristof Serrand, o l’artista gràfic Virasay Lovan, de Shed Inc. En la jornada inaugural hi haurà tres presentacions d’anàlisi de projectes. Guillem Ramisa, de The Spa Studio, presentarà en exclusiva el procés de producció de ‘Klaus’, llargmetratge d’animació de Netflix nominat als Oscars. Finalment, es presentaran també els projectes de futur de l’estudi Ghost VFX.