El fet que una exposició de la magnitud de “Barcelona i Els Quatre Gats” es presenti en una galeria d’art ja és un fet destacat. La mostra reuneix peces dels principals autors que van confluir en el que va ser un dels punts de trobada dels artistes del modernisme.

El rovell de l’ou d’Els Quatre Gats

Ramon Casas, Santiago Rusiñol o Ricard Opisso són alguns dels artistes més rellevants de les 135 peces que hi ha exposades i que ja han vist prop de 15.000 persones a un mes que finalitzi la mostra, el 28 de febrer.

Antoni Gaudí, retratat per Opisso

Entre les obres destacades hi ha dos retrats de Casagemas, un retrat inèdit d’Antoni Gaudí fet Ricard Opisso o un retrat que Santiago Rusiñol va fer a Enric Clarasó a l’estudi que compartien al carrer de Muntaner, on hi va haver el primer Cau Ferrat.

Per preparar-la, Gabriel Pinós, director de Gothsland i comissari de la mostra, hi ha dedicat tot un any, de novembre del 2018 a novembre del 2019.

Recreació d’un pis burgès

A més, la mostra permet descobrir un espai de la sala que feia 30 anys que no s’obria al públic i que servia de magatzem. En aquestes sales hi ha tot de peces de mobiliari que acaben d’arrodonir la mostra i fan que el públic es pugui fer una idea de com eren els pisos o els principals de les cases burgeses de principis del segle XX.

En el marc de l’exposició, s’ha presentat el primer llibre dedicat exclusivament Els Quatre Gats amb la col·laboració dels experts Vinyet Panyella, Juan Carlos Bejarano, Sebastià Sánchez Sauleda, Pau Medrano-Bigas, que també han participat en la selecció de les peces de la mostra. També s’hi recullen les memòries escrites de Ricard Opisso.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a