Museu Hermitage

(ACN) L’Ajuntament de Madrid iniciarà converses amb el museu Hermitage de Sant Petersburg per avaluar l’encaix d’una franquícia de la pinacoteca a la capital espanyola, després que Barcelona hagi denegat per ara el projecte si no es reformula. Fonts de l’àrea de Cultura, Turisme i Esports han confirmat que Madrid està oberta a “totes les sensibilitats artístiques” i refermen que no es vetarà “ningú” que vulgui presentar el seu projecte per la ciutat. El consistori de Barcelona no va autoritzar aquest dilluns instal·lar una seu del museu al port després de fer públics els resultats de quatre informes tècnics.

La delegada de Cultura a l’Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, es posarà en contacte amb els responsables del museu les pròximes setmanes per valorar la “idoneïtat” del projecte i la possibilitat que aquest es pugui instal·lar a Madrid. “Arribi a bon port o no, la decisió de Madrid sempre serà aliena de les raons sectàries, no com el cas de Barcelona”, acusen les mateixes fonts.

El no de Barcelona

“No es pot autoritzar el projecte. Ara mateix l’Ajuntament no pot autoritzar ni donar el vistiplau a fer el projecte de l’Hermitage al port”. Així de contundent es va mostrar dilluns la segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz, després d’explicar, juntament amb el tinent Joan Subirats, que quatre informes tècnics desaconsellen instal·lar l’Hermitage al port de la ciutat. L’informe sobre la idoneïtat urbanística indica quatre possibles ubicacions alternatives: Moll de Sant Bertran, el Parc de la Barceloneta, finals de la Rambla Prim i les Tres Xemeneies. Sanz, però, va voler deixar clar que no són propostes de l’Ajuntament.