Amb Jordi Sellas i Marina Amores repassem l’actualitat de la indústria dels videojocs i en concret parlem de noms com ‘Pokémon’, ‘The Witcher’ o ‘Hellblade’.

‘Pokémon’

La franquícia de videojocs protagonitzada per Pikachu i per altres espècies d’animals imaginaris continua sent un èxit. Nintendo ha anunciat que traurà aquest febrer ‘Pokémon Home’, una aplicació que permet compartir les teves dades de diversos jocs de la saga i unificar-los a la Nintendo Switch o al mòbil. Pokémon fa 25 anys, i els seus números fan pensar que tenim animalons per estona: 346 milions de còpies venudes i 1.000 milions de descàrregues al mòbil certifiquen la vigència d’una febre que ha refermat la importància de la companyia Nintendo.

‘The Witcher’

Netflix ha dit que ‘The Witcher’ pot ser la seva sèrie de més èxit en la primera temporada. La història del bruixot Geralt de Rivia, que va néixer de la imaginació d’Andrzej Sapkowski, es va convertir en una trilogia de videojocs de gran èxit. La popularitat que aquests van aconseguir, i sobretot el de ‘The Witcher 3’, segur que ha contribuït a fer que Netflix apostés per la sèrie.

‘Senua’s Saga: Hellblade II’

A la gala dels The Game Awards de 2019 es va presentar la nova XBOX Series X, la consola de Microsoft que sortirà a finals del 2020. I amb la consola es va presentar també el ‘Senua’s Saga: Hellblade II’, la segona part de les aventures d’aquesta guerrera picta que va aixecar forts aplaudiments amb ‘Hellblade: Senua’s Sacrifice’ (2017), el primer joc de la saga. Una de les característiques més rellevants d’aquest personatge és el trastorn de personalitat límit que pateix, i que s’integra perfectament en la narrativa i en l’estètica del joc, gràcies també al treball que els desenvolupadors de la productora van fer amb pacients i psicòlegs que tracten aquesta patologia mental.

 

‘Doom Eternal’

Qualsevol que hagi jugat amb videojocs als anys 90 sap què és ‘Doom’ (1993), un “shooter” en primera persona en què monstres i dimonis eren els enemics a batre amb l’ajuda de potents armes. La violència d’aquest joc, que va causar polèmica, no va evitar que la saga hagi continuat i que, aquest 2020, tingui una nova entrega: ‘Doom Eternal’, que promet les mateixes dosis de sang i fetge que les anteriors. Un clàssic dels videojocs que torna per alegrar els seus fans.