Rètol Llibreria Sant Jordi

El llibreter Josep Morales, fundador de la Llibreria Sant Jordi, ha mort a causa del coronavirus. El Gremi de Llibreters ho ha confirmat a través de les xarxes en què ha traslladat el seu “més sentit condol a la família i amics”.

L’actual propietari de l’establiment, el seu fill, Jordi Morales ha agraït les mostres de condol del gremi i ha detallat que, tot i que el seu pare ja feia temps que no treballava, seguiran “amb el seu esperit d’amor pel llibre”.

De la mort de Josep Morales també se n’ha fet ressò Cristina Riera, del festival de cinema independent L’Alternativa. Riera recorda “el seu somriure càlid i tendre, la seva lucidesa, el seu sentit de l’humor”.

L’any 2014 la Llibreria Sant Jordi, ubicada originàriament al carrer de Ferran, va veure amenaçada la seva continuïtat amb la fi de la Llei d’arrendaments urbans (LAU) perquè havien de fer front a una pujada del lloguer dels 800 als 8.000 euros. Finalment l’establiment va canviar d’ubicació gràcies al programa Baixos de Protecció Oficial, de l’Ajuntament. La Llibreria Sant Jordi, regentada per Jordi Morales, està ubicada actualment al carrer d’en Robador, 43.