La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que les unitats de cures intensives a Catalunya “no estan al límit, si no que estan creixent moltíssim en la seva capacitat” per poder acollir els malalts provocats per l’expansió del coronavirus. D’aquesta manera, Vergés ha negat que Catalunya sigui una de les sis comunitats amb les UCI a punt de saturació a les quals ha fet referència aquest mateix diumenge el coordinador d’Emergències, Fernando Simón, en la compareixença diària del Comitè Tècnic de Seguiment del Coronavirus.

Vergés ha volgut deixar clar que ara per ara es treballa -precisament- per augmentar el nombre de llits destinats a les cures intensives – actualment 1.700– en els diferents hospitals de Catalunya. La consellera ha reconegut que “la majoria” d’aquestes places estan ocupades per malalts amb la covid-19 i “una part molt petita” per pacients d’altres malalties que també requereixen cures intensives. En aquest sentit, ha remarcat que “s’està fent un esforç molt gran perquè no es produeixi aquesta saturació”.

 

Sis comunitats al límit de la saturació

El coordinador d’emergències estatal, Fernando Simón, ha assegurat que tot i que l’esforç del Comitè Tècnic de Seguiment del Coronavirus se centra ara a evitar el col·lapse de les UCI, sis comunitats autònomes es troben al seu topall de capacitat i tres més s’estarien acostant a aquesta situació. Això sí, Simón no ha volgut concretar durant la seva compareixença de quines comunitats es tractava i ha preferit que fossin els responsables de sanitat d’aquestes administracions els que ho fessin públic.