El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat aquest diumenge que els Mossos d’Esquadra han detingut 35 persones i n’han denunciat fins a 2.342 en les últimes 24 hores per haver-se saltat les restriccions imposades per fer front a l’expansió de coronavirus. El conseller ha assegurat que es tracta de persones “que incomplien la normativa” i que, per tant, estaven posant en risc tant la seva salut com la de la resta de ciutadans. Buch ha fet aquestes declaracions en el marc de la roda de premsa del govern per informar de l’evolució de la pandèmia del coronavirus.

El conseller d’Interior ha reconegut, també, que en l’últim dia s’han identificat fins a 9.600 persones i 8.883 vehicles i s’ha tancat un local. Buch ha deixat clar que l’actuació dels Mossos d’Esquadra està centrada aquests dies en “fer complir el decret d’estat d’alarma a tothom” per evitar que es produeixin més contagis. Per acabar, el conseller ha reconegut que no s’ha aixecat cap acta contra cap establiment.

200 controls a les carreteres

Aquest cap de setmana, el Departament d’Interior té en marxa un ampli dispositiu policial per evitar els desplaçaments a les segones residències. Des de divendres i fins a aquest diumenge hi ha activats 200 controls policials de Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i altres policies locals on participen un miler d’agents. Els controls s’han situat a les sortides de Barcelona i als accessos a les principals zones de vacances com la Costa Brava, la Cerdanya o la costa tarragonina.