El director Centre Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha informat que hi ha sis comunitats autònomes que tenen les Unitats de Cures Intensives (UCI) al límit, tot i que no ha detallat de quines es tracta: “Seria arriscat donar dades específiques de les comunitats al límit de capacitat d’UCI. Han de ser els governs de les mateixes comunitats els qui ho comuniquin”, ha argumentat.

Simón ha assegurat que ja hi ha un 20 % dels casos positius donats d’alta i que això són dades “encoratjadores”. Ara bé, la xifra de gent a les UCI segueix augmentant i, a banda de les sis comunitats que estan al límit, n’hi ha tres més que s’acosten ràpidament a la saturació. Per això, Simón ha insistit que un dels motius de l’enduriment del confinament, anunciat dissabte per Sánchez, és aconseguir que aquests límits no se superin.

Espanya arriba als més de 78.000 contagis i 6.500 morts

L’últim balanç del Ministeri de Sanitat indica que a Espanya la xifra de contagis s’eleva als 78.797, mentre que els morts augmenten als 6.528. Només en les últimes 24 hores s’han registrat 838 defuncions, la xifra més alta en un dia per coronavirus. A Catalunya, segons les últimes dades, hi ha 15.026 contagis i 1.226 morts.