Repartiment de material de protecció provinent de la Xina

La Generalitat ha rebut aquest cap de setmana una comanda amb material de protecció provinent d’empreses de la Xina que ja s’ha començat a repartir en residències de gent gran on hi ha brots de contagi. En total, hi ha 310.000 mascaretes (100.000 de les quals quirúrgiques i 210.000 FFP2), 200.000 guants d’un sol ús, 32.000 bates impermeables i 10.000 ulleres.

El material va arribar dissabte al vespre en un avió des de Hong Kong i s’ha començat a distribuir aquest diumenge al matí donant prioritat als centres de gent gran on hi ha casos positius de covid-19.

Mascaretes provinents d'empreses de la Xina

Les mascaretes, guants, bates i ulleres també es repartiran entre avui i dilluns a entitats socials amb servei d’atenció domiciliària, a residències de persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental, a centres d’infància i d’atenció a víctimes de violència masclista, a equipaments amb persones refugiades i a centres amb gent amb addiccions.

Segons el Departament de Treball, Afers Socials i Família, la compra d’aquest material, valorat en 1,69 milions d’euros, ha estat possible gràcies a la col·laboració de ciutadans catalans d’origen xinès que han facilitat contactes a la Generalitat i ja es prepara una nova comanda en els propers dies.

Precisament, aquesta setmana la portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, va titllar de fracàs la compra centralitzada, des de Madrid, de material sanitari. De fet, la Generalitat també ha fet diverses comandes de tests ràpids, a banda dels que ja ha fet el Govern espanyol.