Carlos Marqués-Marcet recull el Premi Màlaga Talent

(ACN) El cineasta barceloní Carlos Marques-Marcet ha recollit aquest diumenge a la nit el Premi Màlaga Talent en el marc del 23è Festival de cinema de Màlaga. El certamen ha reconegut així l’encara curta però prolífica trajectòria del cineasta amb films com ‘10.000 km’, ‘Tierra firme’ i ‘Els dies que vindran‘.

Marques-Marcet estrenarà aquest dilluns al certamen el film ‘La mort de Guillem‘, la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d’ultradreta fa 27 anys. “A ‘La mort de Guillem’ ens apropem a un problema polític des de la intimitat d’uns personatges”, va explicar en roda de premsa.

No és la primera vegada que Marques-Marcet rep un guardó al Festival de Màlaga. De fet, ‘10.000 km’ (2014) va guanyar cinc ‘bisnagues’ entre les quals la Bisnaga d’Or a la millor pel·lícula i la de Plata al millor director. ‘Els dies que vindran’ (2019) també va triomfar al certamen malagueny amb la Bisnaga d’Or al millor film i les Bisnagues de Plata a la millor direcció i millor actriu.