Tres dies després de la confirmació que Joan Carles I és als Emirats Àrabs, l’artista TVBoy l’ha retratat en un mur del Parc de la Barceloneta. L’obra es titula ‘Viatjant com un rei’ i presenta el rei emèrit sense mascareta i amb la indumentària còmica d’un viatger: un barret per protegir-se del sol, uns auriculars per fer el viatge més amè i una maleta a la mà per dur l’equipatge.

L’artista, que acostuma a dotar el seu art de crítica social, aquesta vegada ha volgut abordar la fugida de Joan Carles I després que s’hagin anat sabent més detalls sobre les seves presumptes corrupteles. TVBoy l’ha pintat amb una mena de bitllet a la mà on apareix la bandera nacional dels Emirats Àrabs.

Una crítica il·lustrada efímera

L’artista italià, instal·lat a Barcelona des del 2004, té una llarga trajectòria d’intervencions artístiques als carrers de Barcelona. Sovint, les creacions, no agraden a tothom i ha vist com algunes de les seves obres han anat desapareixent. En alguns casos, com quan va caricaturitzar l’alcaldessa de la ciutat, havia expressat el desig que el protagonista es fes una fotografia amb la seva creació.

Durant aquest 2020 i malgrat la pandèmia, l’artista ha seguit treballant. Va començar amb la ‘Gioconda’ al Mobile, que finalment va ser cancel·lat. A inicis de juny va voler fer un homenatge a George Floyd arran dels fets de Minneapolis, i, finalment, va reivindicar l’orgull LGTBI amb abraçades entre dirigents de partits com el PP, Ciutadans i Vox.