El Palau de la Música Catalana ha obtingut la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas, un segell que verifica la implantació correcta de les mesures de seguretat vinculades a les persones, els processos i l’adequació de les instal·lacions contra el coronavirus.

L’equipament ha implantat mesures preventives contra la covid-19 que han anat “més enllà” de les imposades per les autoritats sanitàries, amb l’objectiu de garantir la seguretat del públic en l’accés a la sala de concerts i les visites guiades. Segons el Palau, la certificació demostra que “aquestes mesures han estat encertades i s’han aplicat de la manera correcta”.

Per a la certificació, el personal auditor de Bureau Veritas ha verificat “in situ”, i de manera exhaustiva, com es gestiona l’entrada i la sortida del públic, i allò que hi fa a l’equipament: el control de l’aforament i l’adaptació correcta de les instal·lacions, d’acord amb les exigències sanitàries.

Aquestes exigències estàndard són les de mantenir la distàncies de seguretat entre els assistents, l’aforament de l’espai a un terç, i l’ús obligatori de mascareta, però Bureau Veritas ha constatat que, a més, el Palau de la Música ha adquirit màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments, catifes higièniques desinfectants als accessos, així com pantalles de seguretat als taulells de recepció, seguretat i faristols d’acomodació, juntament amb l’adquisició de solucions hidroalcohòliques, mascaretes i guants.

Finalment, aprofitant l‘aturada de l’activitat, es van renovar els aparells climatitzadors de l’aire condicionat a fi d’optimitzar la purificació de l’aire dins la sala de concerts.