La Sala Versus Glòries ha reobert després d’un tancament que s’ha perllongat cinc mesos per la pandèmia de la covid-19. Les mesures de seguretat implementades per tal de prevenir contagis han estat ben diverses. A part de les ja habituals mascaretes i el gel higienitzant, la sala té una estora per desinfectar les sabates. Les entrades i el programa s’han substituït per codis QR; la separació entre localitats és sempre d’una butaca, reduint així l’aforament al 50 %; i el control de la temperatura és des d’ara obligatori.

També s’ha delimitat l’espai amb unes línies per garantir els dos metres de distància, i l’entrada i sortida del públic es fa a través de megafonia perquè sigui esglaonada. El director artístic del teatre, Jofre Blesa, assegura que obren “amb la il·lusió del primer dia” però també amb “la responsabilitat de demostrar a la gent que la cultura és segura”.

El teatre ha aixecat el teló amb l’obra ‘Gustafsson R60’ de l’egarenca Rosa Molina. Es tracta d’una comèdia que parla de l’amistat, l’amor, la sinceritat i tot allò que fem per aconseguir-ho. Sis amics es reuneixen al voltant de la protagonista de l’obra: una taula sueca model Gustafsson R60 al voltant de la qual evolucionarà tota la trama. Amb l’objectiu que no hi hagi cadena de contagis, s’ha reescrit l’obra per evitar petons, abraçades o possibles contactes amb el públic. Molina assegura que “a vegades les restriccions et fan ser més creatiu” i que per tant ha hagut de buscar noves maneres d’explicar la història respectant les mesures de seguretat. L’obra té una durada d’uns 80 minuts.

Gustafsson R60
L’obra ‘Gustaffson R60’ a la Sala Versus Glòries

La Sala Versus Glòries només ha pogut obrir vuit setmanes aquest 2020, i el seu pressupost ha quedat reduït a un 55 %. També s’ha hagut de limitar a la meitat tant l’aforament com el nombre de treballadors. Des del sector avisen que es troben en una situació molt “delicada” i que obrir un teatre “al 50 % és inviable”. De tota manera, continuen convidant el públic a apostar per la cultura. ‘Gustafsson R60’ estarà en cartell fins al 20 de setembre.