En un local del barri de Navas s’hi amaga una recreació, a mida real, d’alguns dels escenaris més icònics de la saga cinematogràfica Alien. Aquest petit museu és obra d’en Luis “Nostromo”. Des de petit ha col·leccionat tot tipus de figures i elements de les pel·lícules de la saga Alien, i ara fa tres anys va començar a construir amb un amic una recreació a escala real de diferents escenaris icònics del film.

Museu Alien Barcelona

Un recorregut per l’univers Alien

L’exposició té quatre parts: les dues primeres són una representació de dos escenaris molt famosos de la primera pel·lícula de Ridley Scott. Només entrar trobem el Nostromo, la sala principal de la nau amb el laboratori. La sala conté infinitat de detalls que els més fans de l’univers Alien podran identificar, com per exemple el detector de cossos estranys o les armes d’alguns dels seus protagonistes.

Si continuem avançant arribem al Narcissus, l’aparell que fa servir Sigourney Weaver al primer film de la saga de 1979 per escapar de la nau principal. Aquí es recreen amb tot detall els aparells electrònics que també trobem a Alien.

La tercera part és la galeria Hadley’s Hope, inspirada en el film Aliens, de 1986, dirigida per James Cameron. Aquí s’hi poden veure objectes originals de la pel·lícula i un parell de maquetes a escala real de l’extraterrestre.

Finalment, en la quarta estança anomenada “el Matadero” és on en Luis ha reservat les peces més especials del museu. Tot i que la sala està ambientada en un dels escenaris d’Alien 3, de 1992 i realitzada per David Fincher, en aquest tram final del recorregut trobem elements de fins a quatre pel·lícules més de la saga.

Museu Alien Barcelona

Un museu fet a mà

En Luis ha construït la gran majoria dels escenaris només amb materials reciclats. Majoritàriament ha utilitzat fustes, plàstics, algunes pells per fer els recobriments del mobiliari i aparells electrònics de tota mena per recrear els panells de control de les naus. Només en molts pocs casos s’ha vist obligat a comprar-ho i encarregar-ho a alguna empresa especialitzada. En Luis assegura que per recrear tots aquests espais només s’ha basat en el metratge de les pel·lícules i algunes escenes del making of.

Museu Alien Barcelona

Visites al “museu” Alien

L’exposició no està oberta al públic, però el seu propietari té previst d’aquí a un temps oferir visites guiades a tots els fans de l’univers Alien. Per fer-ho només caldrà contactar amb ell a través del seu perfil d’Instagram, @luis_nostromo. En Luis afirma que les donacions rebudes l’han ajudat a tirar endavant el museu i millorar-lo. De fet, espera acabar l’exposició en menys d’un any tot i que assegura que “acabar-lo del tot potser mai ho faré perquè sempre hi ha detalls que pots afegir”.