(ACN i redacció) Verda i frondosa com un gran bosc ha lluït aquest dilluns la platea del Gran Teatre del Liceu en el primer concert després de la suspensió de les representacions per la pandèmia del coronavirus. L’artista Eugenio Ampudia ha dissenyat un espectacle anomenat Concert pel biocè, en què més de dos milers de plantes repartides per totes les butaques han fet de públic mentre un quartet de corda ha interpretat en “streaming” ‘Crisantemi’, de Giacomo Puccini.

2.292 plantes fan d’espectadors

En absència de públic, 2.292 plantes han representat els espectadors del Liceu. Segons el seu creador és un homenatge a la natura i la relació amb l’home. “Es pot ampliar el concepte d’empatia i dur-lo a la relació amb altres espècies? Comencem amb l’art i la música. En un gran teatre, convidant la natura”, reflexiona Eugenio Ampudia. L’artista també fa un paral·lelisme entre aquest concert ple de vegetació i de vida amb el fet que la natura ha guanyat terreny mentre érem confinats. “En un moment en què una part important de la humanitat s’ha confinat en espais acotats i s’ha vist forçada a renunciar a la mobilitat, la naturalesa ha avançat per ocupar espais que li hem pres”, explica Ampudia.

Un cop finalitzada la iniciativa, les plantes seran donades a 2.292 professionals de la salut de l’Hospital Clínic de Barcelona. L’espectacle d’aquest dilluns és el preludi de la temporada 2020/21, que es preveu plena de sinergies i trobades entre diferents disciplines artístiques.