El rentat de cara del Liceu és visible des de les dues façanes. El teatre s’ha sotmès durant uns mesos a una reforma per recuperar-ne la façana original del 1874. La principal tenia esquerdes i el rellotge que corona l’edifici s’aguantava amb un tensor perquè hi havia el perill que cedís. Es va tapar amb una lona tot l’edifici i ara ja torna a lluir amb la màxima esplendor.

Liceu rellotge

A la façana lateral, la del carrer de Sant Pau, també s’hi ha fet una intervenció laboriosa. Des d’ara es poden observar els quatre vitralls wagnerians de l’artista Oleguer Junyent que daten del 1905. Aquestes peces estaven cobertes amb fustes i només es podien veure des de l’interior del Cercle del Liceu. Amb l’obra acabada, els vianants tenen la possibilitat de gaudir d’aquesta obra d’art.

Liceu vitralls

El Liceu també estrena il·luminació sobre la façana, fet que dona protagonisme a l’edifici. Ara és automatitzada i tènue.

Aquestes estrenes coincideixen amb el 20è aniversari de la reobertura del Liceu, després de l’incendi que va destrossar l’edifici. Per commemorar aquesta efemèride s’ha programat l’òpera ‘Turandot’, de Puccini, la mateixa que s’havia d’estrenar dies després que es declarés el foc.